Ako tražite hranjiv obrok kojim ćete impresionirati svoje najdraže, ovaj veganski čobanac savršen je izbor! Uz obilje okusa skladno spojenih za maksimalan užitak, ova će pita svaku večeru pretvoriti u nezaboravan doživljaj i ostaviti vaša osjetila zapanjenima! Hvala Lubo na receptu!
Pitate se kako zamijeniti meso? Odgovor je teksturirani protein! To je veganska alternativa mesu napravljena od proteina graška, proteina crnog graha i prstohvata soli. Ne sadrži soju, arome niti alergene. Okus mu je neutralan i lako upija mirise i okuse jela tijekom kuhanja. Različite teksture biljnih proteina čine ga idealnim za razna slana jela.
A ako ste umorni od gubljenja vremena na pravljenje ukusnog pire krumpira, odaberite Bett'r mješavinu pire krumpira koja se brzo priprema i koja ne ugrožava okus i kvalitetu. Dat će nježan završetak čobancu zahvaljujući pomno odabranim začinima koji mu daju neodoljivu aromu i doživljaj čine jedinstveno ukusnim!
Priprema:
1. korak: Namočite protein graška prema uputama na pakiranju.
Korak 2:U tavi zagrijte malo ulja i dodajte luk, proteine, grašak i mrkvu.
Korak 3: Krijte oko 10-12 minuta, zatim dodajte izmiješanu sol, češnjak u prahu, pire od rajčice i 200 ml vrhnja za kuhanje. Pustite da krčka još 5 minuta na laganoj vatri.
Korak 4:U zdjeli pomiješajte pire krumpir s uljem, soli i sojinim mlijekom. Miješajte dok ne postane glatko.
Korak 5:Zagrijte pećnicu na 180°C.
Korak 6:Premjestite mješavinu povrća u duboku posudu za pečenje. Po vrhu rasporedite pire krumpir i prelijte preostalim vrhnjem za kuhanje.
Korak 7:Na vrh naribajte sir i pecite 30-40 minuta dok ne porumeni.
Sviđa li vam se ovaj recept? Onda će vam se sigurno svidjeti i ostali recepti na našem blogu. Hvala vam što kuhate s Bett'rom!