Веган овчарски пай

Veganska pastirska pita

Recept za vegansku pastirsku pitu napisala je Lyubov Pavlova, na društvenim mrežama poznata kao @bohemianveg.

Kategorija: Osnovno

Vrijeme kuhanja: 40 min

Vrijeme pripreme: 20 min

Veganska pastirska pita

Lako | 40 min vrijeme za pripremu

Potrebni sastojci

  • 200g Dragon Superfoods Textured Pea Proteini
  • 200 g graška
  • 200 g mrkve kocke
  • 1 glavica luka, sitno nasjeckana
  • 300 g rajčice pire
  • Prstohvat češnjaka u prahu
  • 400 ml vegansko kuhanje krema
  • 1 pakiranje mješavine pire krumpira Bett'r
  • 650 ml oraha mlijeko
  • 4 žlice maslaca
  • 1 čajna žličica sol
  • Naribani veganski sir

Ako tražite hranjiv obrok kojim ćete impresionirati svoje najdraže, ovaj veganski čobanac savršen je izbor! Uz obilje okusa skladno spojenih za maksimalan užitak, ova će pita svaku večeru pretvoriti u nezaboravan doživljaj i ostaviti vaša osjetila zapanjenima! Hvala Lubo na receptu!

Pitate se kako zamijeniti meso? Odgovor je teksturirani protein! To je veganska alternativa mesu napravljena od proteina graška, proteina crnog graha i prstohvata soli. Ne sadrži soju, arome niti alergene. Okus mu je neutralan i lako upija mirise i okuse jela tijekom kuhanja. Različite teksture biljnih proteina čine ga idealnim za razna slana jela.

A ako ste umorni od gubljenja vremena na pravljenje ukusnog pire krumpira, odaberite Bett'r mješavinu pire krumpira koja se brzo priprema i koja ne ugrožava okus i kvalitetu. Dat će nježan završetak čobancu zahvaljujući pomno odabranim začinima koji mu daju neodoljivu aromu i doživljaj čine jedinstveno ukusnim!

Priprema: 

1. korak: Namočite protein graška prema uputama na pakiranju.

Korak 2:U tavi zagrijte malo ulja i dodajte luk, proteine, grašak i mrkvu.

Korak 3: Krijte oko 10-12 minuta, zatim dodajte izmiješanu sol, češnjak u prahu, pire od rajčice i 200 ml vrhnja za kuhanje. Pustite da krčka još 5 minuta na laganoj vatri.

Korak 4:U zdjeli pomiješajte pire krumpir s uljem, soli i sojinim mlijekom. Miješajte dok ne postane glatko.

Korak 5:Zagrijte pećnicu na 180°C.

Korak 6:Premjestite mješavinu povrća u duboku posudu za pečenje. Po vrhu rasporedite pire krumpir i prelijte preostalim vrhnjem za kuhanje.

Korak 7:Na vrh naribajte sir i pecite 30-40 minuta dok ne porumeni.

Sviđa li vam se ovaj recept? Onda će vam se sigurno svidjeti i ostali recepti na našem blogu. Hvala vam što kuhate s Bett'rom!